Ja Hodam

понедељак, 07. јануар 2013.

Zahvalnost

Pitanje : Stalno slušam o tome kako je zahvalnost bitna- zar je loše težiti boljem od onoga što imamo? Šta je zapravo koncept "biti zahvalan"?
Odgovor : Zahvalnost je stanovište kojim pokazujete da znate šta imate. To je sasvim tačno, biti zahvalan zbog onoga što jesmo i što imamo je jedna od najvažnijih stvari koja nam drži energiju u pokretu. Kada smo zahvalni neprestano se podsećamo kako je život dragocen, koliko nam se lepih stvari dogodilo i koliko ljubavi imamo i dajemo. Biti svestan onoga što imamo ne blokira energiju daljeg stvaranja i napretka- naprotiv! Sjajno je težiti boljem,zahvalnost nam u tome pomaže. Mnogo stvari uzimamo zdravo za gotovo i zaboravljamo da budemo zahvalni za njh.
Zaboravljate da imate stopala dok ne padnete i ne uganete zglob. Tada samo mislite: o, samo da nestane ovaj bol i da sve opet bude dobro! Treba se podsetiti na sve dobre stvari koje imamo od zdravlja, kuće, dece, roditelja, cveća, bašte, knjiga, putovanja, kafe u prijatnom društvu.. vi pišete svoju listu.. znate za šta treba da ste zahvalni, svako od nas to zna. Koncept zahvalnosti je sličan konceptu pozitivnosti- zahvalan sam na ovome sto imam,težim da napredujem, svestan sam sveta oko sebe ali idem napred,koliko god sam sposoban za to u datom trenutku. ~ Maja

Нема коментара:

Постави коментар