Ja Hodam

субота, 26. фебруар 2011.

Vizuelizacija


      Vizuelizacija

                                                       Maja Milosavljević
                                                             

„Slika je vrednija od hiljadu reči“, stara je izreka koja sadrži veliku mudrost primenjivu na svaku situaciju koju možemo da zamislimo. Daleke 1970-te rusi su svoje sportiste pripremali za uspehe ne samo fizički već i mentalno, tako što su imali zadatak da vizueliziraju sportske pobede. Tako da se ne radi o novom konceptu, nego je postao popularan u poslednje vreme.

                                     

Pozitivne misli izazivaju pozitivne događaje i pomažu da se oslobodimo svakodnevnog stresa. Kada smo pod stresom teško možemo da mislimo na bilo šta drugo, dok to utiče na sve ostalo. Korišćenje kreativne vizuelizacije pomaže da živimo sa manje stresa i, sasvim sigurno, sa više uživanja. Studije pokazuju da oni koji pozitivno misle postižu više uspeha u životu.

Prvo što treba da uradite je da odredite san ili želju. Svi mi nešto želimo. Sledeće je da zamislimo da smo ostvarili svoj san. Razmišljajte tačno o načinu na koji ćete ostvariti svoj san i zatim se koncentrišite na svoj plan. Vizuelizirajte da je vaš plan doveo do uspeha. Svaki trenutak svog vremena se koncentrišite na uspeh. Vidite sebe kako uspešno ostvarujete svoj plan. I, najvažnije, OSETITE TO.

Vizuelizacija je moćno sredstvo kojim manifestujemo ono što želimo u životu. Vaše MISLI i slike su poput magneta, po zakonu akcije i reakcije. Vi mislite i vizuelizirate (akcija) što izaziva odgovarajuću manifestaciju (reakciju) u vašem životu. Zbog toga je važno zamišljati pozitivne stvari i dati im snagu da se izraze. Što su pozitivnije vaše misli bolji će biti efekat njihove manifestacije.
To iziskuje vreme i praktičan rad, iako mi vizueliziramo češće nego što smo svesni. Dnevno sanjarenje je vrsta vizuelizacije, ali i stalno razmišljanje o tome kako gubimo posao. Uvek imajte pozitivne namere dok vizuelizirate i koncetrišite se na OSEĆANJA koja su njihova osnova. Vizuealizacija može izlečiti telo, intelekt i duh. To je dragoceno oruđe koje možete koristiti odmah!

1 коментар: