Ja Hodam

среда, 2. март 2011.

Emocije - Moćni alat

Nase emocije su moćni alat u našim rukama.Kako? One nam pomažu da shvatimo šta nam prija a šta ne,da li je izbor koji pravmo dobar ili ne-da li je uopšte NAŠ ili ne...sve je to neophodno da bi smo znali kakvu stvarnost sebi stvaramo.
Kada se upoznajemo sa ljudima,kada čitamo novine,kada posmatramo dogadjanja oko nas-trebamo da osluškujemo svoje emocije.One nam govore više nego reči i dela. Intuitivni osećaj ide ispred pameti i iskustva; naša intuicija se oglašava preko solarnog pleksusa,i tkz."osećanja u stomaku" kao da nas opominje da obratimo veću pažnju na ono što se zbiva oko nas.
Emocije treba slušati-one nam nisu date bez razloga.Naprotiv,one su naši saveznici ,pomoćnici u oslikavanju platna svakodnevnice.Koristite taj alat,osluškujte i pratite svoje emocije- svesnije i bolje shvatićete razlog i značaj svih dogadjaja koji se odigravaju oko vas.

1 коментар:

  1. da,bas tako..mnogo mozemo uciniti da sebi pomognemo,slusajuci osjecanja...a intuicija povodom nepoznatih ljudi ili situacija mnogo me je izgradila

    ОдговориИзбриши