Ja Hodam

четвртак, 27. јун 2013.

Andjeli

Uvek su tu, uz nas. Možete verovati, možete ne verovati, osetiti ili ne osetiti, videti ili ne videti; to ne utiče na njihovo prisustvo u vašem životu. Andjeli su uz nas- to je njihov "posao". Svi imamo najmanje 2 andjela čuvara, taj broj se menja tokom života, i prema našim potrebama i dešavanjima. Komunikaciju možete započeti kao sa najboljim prijateljem, u sebi ili naglas, bez ikakvih uvodnih ceremonija ili straha- vaši andjeli su tu zbog VAS, ne zbog sebe i želje da se "reklamiraju" kao moćna bića- oni su tu da pomognu,podrže, olakšaju- čak i u onim najtamnijim vremenima kada mislimo da su nas svi napustili, andjeli su prisutni i pomažu vam da dišete ...Njihova ljubav je bezgranična, a pomoć koju pružaju je uslovljena samo našom slobodnom voljom, tačnije, umešaće se da intervenišu po pozivu- osim ako nam je život u opasnosti , a nije nam vreme da napustimo ovu dimenziju., onda intervenišu bez našeg dopuštenja. Pomažu u svim sferama života- nema "male" ili "velike" pomoći- male ili velike tuge ili problema- vaši andjeli su VAŠI andjeli i vi ste im jedina briga.
Maja I. Milosavljević

недеља, 16. јун 2013.

Samo Ljubav

"...Ne mogu svi da te vole...", govorili su mi odmalena, kad god bih se vraćala razočarana, uplakana, ,povredjena, neshvaćena ili uvredjena od strane svojih drugarica (vrlo retko drugova) . Zašto bi mi neko želeo zlo ako ja ne želim njima? Zašto bi neko hteo da me uvredi ako ja gledam da budem što bolja i nežnija prema njima? Zašto? ZAŠTO??? Godinama su me mučila, ta pitanja bez odgovora... Medjutim, odgovor je bio uvek tu, ispred nosa i sastojao se iz dve reči. BAŠ ZATO! Istina je najčešće vrlo jednostavna...Previše mozgamo da nadjemo neki složeni odgovor, a on je jako jednostavan. Baš Zato. Čudno, zar ne? A možda i nije...Iritira ljude ono što osvetljava njihovu tamnu stranu...treba obrisati prašinu oko srca i duše...možda nečija blagost smeta onome kome je najviše potrebna, jer je se boji, jer nije navikao, jer misli da je NE ZASLUŽUJE... razni su razlozi, a tako jednostavni...Zaista , ne mogu svi da nas vole...Ne zato što smo toliko različiti, beć zato što smo toliko ISTI...previse u sebi nosimo ogledalaca u kojima se drugi ogledaju,pa nekad volimo šta vidimo a nekada ne...Prvi zadatak je zavoleti sebe...ostali ce lako da slede... Voleti sebe je preduslov za sve "ostale" ljubavi...Ne mogu svi da me vole...tačno je...ali ja mogu da volim sebe... ljubav ide uvek kako ona želi,pa nekako kada je pošaljem u svet, nadje način da mi se vrati, mnogostruko...beskrajno

понедељак, 3. јун 2013.

Podsećanje

Nije lako. Nije lako podnositi, razmišljati, nositi se sa raznim nedaćama, slušati gluposti, trpeti bezobrazluk, i imati za šefa nekog od koga ne možemo ama baš ništa naučiti sem kakvi ne želimo biti...Niko nije ni rekao da će biti lako. Ima divnih dana,ima strašnih- ima dana kad ne želimo oči da otvorimo, kao i onih koji nam vraćaju veru u život i ljude...Nekada postoji očigledna ravnoteža; nekad nam se čini da je totalni haos nastupio u svetu energije, uzroka i posledice, davanja i primanja. Ali, nije. Verujte. Mi vidimo koliko nam um dopušta. Ako gledamo srcem- vidimo mnogo dalje. Nije lako, u pravu ste. Ali vredi verovati; vredi se setiti svakog onog "aha!" momenta kada nam je život bio bajka. A svi ih imamo. Samo, kad muka pritisne dobijemo ptivremenu amneziju,pa nam se zacrni sve pred očima...Ne zamerajte sebi ni to; ipak,mi smo u telu. Telo traži svoje. Ali telo bez duha ne može- to nikada nemojte zaboraviti. Jer, ako nam klone duh-telo opstati neće. A duh je ono,naposletku,zašto smo i došli po svo ovo šareno iskustvo. Čisto da ne zaboravimo kad nam je jako teško...proćiće i to, proćićemo i mi u ovom životu, ali ono što je najbitnije ponećemo sa sobom ,gde god vi verovali da putujemo svetlosnim tunelom- a to je ljubav,mudrost i iskustvo. Ne dajte se! Volim vas!
Neka vas naši verni pratioci andjeli čuvaju i uliju nadu i utehu kad god vam je potrebna